Vodne in obvodne rastline: pridelava in vzgoja

S pridelavo, ter vzgojo rastlin za ribnike smo se pričeli ukvarjati že pred leti. Ker je v Sloveniji vzgoje vodnih in obvodnih rastlin zelo malo, smo na tem področju naleteli na zelo dober odziv strank, seveda z razlogom. Naše rastline so utrjene in kdor je kupil majhno količino rastlin je hitro imel poln ribnik.Vodne in obvodne rastline razmnožujemo z delitvijo rastlin, nekaj pa tudi s potaknjenci. Pri vzgoji rastlin uporabljamo pri nas pripravljeno mešanico. Vse rastline namenjene za prodajo in v vzgoji rastejo v lončkih.Za vzgojo vodnih in obvodnih rastlin smo izdelali namenske ribnike, z nižjo gladino vode. Več ribnikov imamo zasajenih z matičnimi rastlinami, ki jih uporabljamo za razmnoževanje. Vse rastline, tako matične, kot v vzgoji in prodaji, preživijo zimo na prostem. 

Nekatere rastline, bolje čistijo vodo, druge se hitro razraščajo…Z vodnimi rastlinami in ribniki se ukvarjamo že dve desetletji. Tudi sami imamo ribnik, zato Vam ne bomo rastlin, filtra in črpalke samo prodali, temveč Vam bomo iz prakse svetovali.

Nekatere rastline delujejo kot biološki filer. Če je lokacija ribnika primerna in je le ta pravilno izdelan, se bodo po kakšnem letu rastline dobro razrasle; ustvari se mali naravni ekosistem z vsemi organizmi kot pri večejem ribniku.