Urejanje in vzdrževanje okolice

Urejanje in zasaditev vrtov

Zasadimo žive meje, grmičevje, korita, okrasne gredice, ter okrasna in ostala drevesa. Sadike so po želji lahko manjše, do zelo velikih.  Za zasaditev uporabljamo poleg naših, samo sadike od preverjenih proizvajalcev, ki so odporne na naše klimatske pogoje. Za zasaditev uporabljamo samo substrate in zemljo, ki smo jo že preizkusili v naši drevesnici. Da delo opravimo hitro in kvalitetno, uporabljamo namenske stroje za urejanje vrtov in zasaditev.

Preberi več

Vzdrževanje živih mej, dreves …

Nudimo tudi vzdrževanje vrtov in drugih zelenih površin, za kar imamo zato potrebno znanje, izkušnje in priprave. Pri škropljenju uporabljamo pripravke, ki ne vplivajo na okolje. Da pa je škropljenja čim manj sadimo rastlinje, ki je odporne na naše klimatske pogoje. Rastlini s preventivnimi ukrepi: gnojenjem ob pravem času, dodajanjem biostimulatorjev, okopavanjem…, nudimo čim boljše pogoje in s tem manjšo možnost za okužbo.

Preberi več

Peščen vrt, skalnjak

Skalnjak nam nudi stik z naravo v gorah na našem vrtu. Poleg skal je tu rastlinje, ki nas s cvetenjem…razveseljuje vse leto. Popolnost pa ponudi lahko še manjši izvir in potoček.  Rastline – trajnice v skalnjaku cvetijo najintenzivnejše v pomladanskem času. Zato pri zasaditvi pozornost namenjamo rastlinam, ki cvetijo skozi vse leto. Da pa je skalnjak zanimiv tudi pozno jeseni in pozimi, pa zasadimo tudi manjše iglavce.

Preberi več

Brežine: zasaditev – preprečevanje erozije

Z ureditvijo brežine preprečimo spiranje zemlje – erozijo. Kakorkoli pa se bomo dela lotili, moramo najprej pripraviti teren. Na brežino lahko posejemo travo, ki pa jo je težko kositi in vzdrževati. Brežino zasadimo s trpežnim grmičevjem, ki ne potrebuje kakšne posebne nege in se hitro razraste. Prostor med grmičevjem moramo zastreti, da preprečimo razbohotenje plevela… Na voljo so razni materiali. Za kaj se odločimo, je odvisno od želje, ter od naklona brežine: sekanci ali okrasno lubje, vodoprepustna folija, kokosova koprena.

Preberi več